Beverly Hills on ajutiselt tegevuse lõpetanud!
Swipe to the right

3 Olulist põhjust, miks vältida kiirmoodi

3 Olulist põhjust, miks vältida kiirmoodi
Autor Kätlin Poren 6 years ago Kommentaarid puuduvad

Iga uue hooaja saabumine toob endaga kaasa soovi värskendada oma riidekappi ning tihtipeale on meile naistele oluline, et kapiavarused meenutaksid poelette ja iga päev oleks jälle midagi uut võtta.
Ent sellist „luksust“ saaksid lubada endale vaid vähesed, kui meie kaubandust ei vallutaks kiirmood ja võltskaubandus, mis annab võimaluse soetada arvukalt rohkem esemeid kui muidu või siis kanda mõne tundtud „brändi“ loomingut naeruväärselt odava hinna eest.

Alljärgnevalt leiad kolm olulist punkti, miks vähendada kiirmoe tarbimist ning hoiduda piraattoodetest:


1. Kiirmoe ja võltsingute odav hind ei tulene tootja soovist pakkuda inimestele tooteid enda rahakoti arvelt. See tähendab, et soodne hind meile, tuleneb hoopis tõsiasjast, et neid riideid võivad valmistada arengumaades näiteks alaealised, kelle tööpäev võib ulatuda 12 tunnini ja seda vägagi ebainimlikes tingimustes, pea olematu tasu eest.

2. Samuti tuleneb odav hind ka tõsiasjast, et nende tootmises kasutatakse ebanormaalselt odavaid materjale: näiteks kemikaale, mis segavad hormoonide tööd meie kehas ning mille mõju näiteks pesumasinast reoveena loodusesse jõudes on arvatust suurema negatiivse mõjuga.

3. Odavad ja kehvad sünteetilised materjalid koos lohakate õmblustega kuluvad kordades kiiremini, mis tähendab, et riietesse on vaja investeerida pidevalt.
Ja pane tähele, lisaks oma rahale kulutad sa ka oma aega mis kulub uute riiete leidmisele.
Seega investeeri parem kvaliteeti, millest tüdinedes on võimalik see ehk poole hinnaga ka järgmisele huvilisele müüa, mis on mõlemale osapoolele win-win.


Nippe eetiliseks ostlemiseks:

  • Eelista karusnahale kunstkarva, tänapäeva tehnoloogia võimaldab endale soetada väga tõetruu „karusnahamantli“, mida valmistades ei ole ükski loom viga saanud.
  • Tee võimalikult palju ise- kui kümne aasta tagused teksapüksid tunduvad praegusel hooajal jube igavad, siis tänapäeval leiab käsitööpoodidest palju erinevaid aksessuaare(needid, pärlid, narmad jpm), millega oma riideesemele vürtsi anda.
  • Ära viska enda jaoks tarbetuid riideid lihtsalt prügikasti. Peaaegu igas suuremas linnas leidub riidekorjanduse konteiner, kust kaudu jõuavad sinu riided abivajajateni.
  • Osta väiketootjatelt. Kuigi väiketootjate hinnaklass võib olla esmapilgul harjumuspärasest kõrgem, siis originaalne tootevalik ja personaalne lähenemine võib selle kompenseerida.
  • Enne poodi sisenemist visualiseeri endale, mida sul on vaja ja ära lase ilusatel väljapanekutel enda meelt mõjutada.
    SIIT leiad veel kasulikke nippe, kuidas ostuhullusega toime tulla
  • Külasta taaskasutuspoode või Outlette.


Beverly Hills Outlet tootevaliku leiad siit: http://beverlyhills.ee/







Allikas: https://www.huffingtonpost.com/entry/fast-fashion-...

Postituse kategooria: Kasulikud nipid

BEVERLYHILLS

WW Passaaž II korrus, Aia 3, 10111 Tallinn

566 18 440 info@beverlyhills.ee

Beverly Hills Outlet

Hinnad nagu Ameerikas, kuid seda Tallinna kesklinnas.

Eesti kaubanduskeskused on kõik justkui ühe vitsaga löödud - sama kaup, samad (loe: kallid) hinnad. Tule astu läbi aga WW Passaaži I korruse Beverly Hills poest ja avasta disainerite moekaupu, mida saadavad ainult USA-pärased outlet-soodustused.