Beverly Hills on ajutiselt tegevuse lõpetanud!
Swipe to the right

KLIENDIKÜSIMUSED- Milline materjal mulle sobib?

KLIENDIKÜSIMUSED- Milline materjal mulle sobib?
Autor Argo Alaniit 6 years ago Kommentaarid puuduvad

Julgustame kõiki oma lugejaid ja kliente küsima meilt küsimusi nii veebis kui ka Outlet poes kohapeal. Nimetagem seda vastastikuseks harimiseks, meie saame teada mis meie poe sõpru huvitab ja teie oma küsimustele põhjalikud vastused.

Ja nüüd asjast...

Meie poe kaubavaliku muudab unikaalseks just tõsiasi, et kogu kaup tuleb ainult Ameerika Ühendriikidest, mis tähendab, et nii suurused kui ka materjalid on infosiltidele märgitud Inglise keeles.
Järgnevalt saate tutvuda enmimlevinud materjalide nimetustega võõrkeeles ning ka nende omadustega.

Akrüül (akryl, akrylic)
Kasutatakse väga palju trikootoodetes, püksi- ja kostüümikangaste, vabaajarõivaste ja laste ülerõivastetootmises. Segatakse peamiselt lambavilla, mohääri, kashmiiri või puuvillaga ja ka akrüüli ka muude sünteeskiudega. Akrüülist tehakse ka parukaid.

Omadused: Akrüül on soe, pehme, kerga ja vähe kortsuv. Peaaegu kortsuvaba, talub hästi päikesevalgust ja enamikke kemikaale, kuid rebimisele ja hõõrdumisele vähem vastupidav. Vastupidavus umbes sama kui nailonil või polüestril.

Elastaan (elastane, spandex)
Elastne kunstkiud. Kasutatakse trikookangastes (ujumisriiete, retuuside, aluspesu, sokkide). Sageli kasutatakse väikese koostisosana kostüümi kangastes, et parandada kangaste kvaliteeti – vaid 1% muudab toote elastsemaks.

Linane (Linen)

Taimsest kiust materjal. Looduslik värvus on hallikas, beežikas. Lina kodumaaks peetakse Egiptust. Lina kasvatati ka Babüloonias, Assüürias ja Etioopias. Linataime kasvatatakse ka Eestis.
Kui linast teiste kiududega segada, siis paranevad kanga kandmis- ja hooldamise tingimused. Segamisel keemiliste kiududega väheneb kortsumine. Tavapäraselt segatakse polüester- ja viskooskiududega. Et muuta vähe venivat linast elastsemaks, segatakse teda ka elastaaniga. Linast eelistatakse kasutada naturaalselt, kuid teda leidub ka värvitult või pleegitatult.

Omadused: Sile pealispind ei tõmba mustust ligi ega aja ka ebemeid. Linane peab hästi vastu valgusele ja ei pleegi peaaegu üldse. Linakiud on suure imamisvõimega, nahal meeldivalt jahe ja värske. Kehasoojus ja niiskus juhitakse kiiresti eemale. Linase kalduvus kortsuda kuulub aga mugava rõivastuse juurde, nagu ka niidi ebareeglipärane struktuur, mis on iseloomulik just linasele. Sageli hinnatakse linase materjali puhul mõõdukalt kortsunud rõivastust.

Modaal (modale)
Keemiline tehiskiud, koostiselt puhas tselluloos.
Kasutatakse puuvilla, villa ja villatüüpi sünteeskiududega segatuna pesu, kudumite, särgi-, ülikonna- ja mantliriide valmistamisel.
Segatuna teiste kiududega muudab modaal toote pehmemaks, kergemaks ja läikivamaks.

Omadused: Viskoosile sarnaste omadustega kiud, kuid kortsub vähem, märjalt on viskoosist oluliselt tugevam, kuid puuvillast nõrgem, ei ole nii suure niiskusimavusvõimega nagu viskoos ja ei veni niipalju kui viskoos. Modaal on tuhmiläikeline.

Polüester (polyester)
Sünteetiline kiud, ühtlasema struktuuriga kui looduslikud kiud. Siledal kiul on jahutav omadus (vastavalt kootud kangaste puhul), seetõttu kasutatakse polüestrit nii spordi riiete kui lahedate suverõivaste valmistamiseks. Polüestrit sisaldav kangas on elastne, vähekortsuv ja kergesti hooldatav, samuti on ta rebenemis- ja hõõrumiskindel.
Sellest tehakse kergesti hooldatavaid triiksärke, pluuse, vabaajarõivaid, kunstkarusnahku ning tepitud jakkide ja tekkide täitematerjale,vatiine, kardinamaterjale, sukki-sokke, aluspesu, õmblusniite jne.
Polüesterkiude segatakse kostüümide, ülikondade ja kleitide kangastesse, enamasti villa, viskoosi või modaaliga.
Puuvillane või linane + polüesterkiud = kergemini hooldatavam ja vähem kortsuv (selleks piisab vähemast kui 50%-lisest polüesterkiusisaldusest)
Ka pealisriiete kangastesse segatakse tihti polüesterkiude.
Peenvill + polüesterkiud = toode on 20-30% kergem kui täisvillane ja kulumiskindlam
Viskoos + 60-70% polüestrit = kergelt läikiv efekt

Omadused: Hoiab vormi ning on vastupidav, kuid 100% polüester tooteid on vaja sageli pesta, kuna tõmbavad mustust külge; eriti kergesti hooldatavad, masinas pestavad, kuivavad kiiresti; polüesterkiust tooteid ei olegi alati vajagi triikida, nad sirgestuvad ise; talub päikesevalgust ja enamikke kemikaale.
Tiheda ja sileda koe puhul, aga võib soodustada higistamist - näiteks voodri puhul, kui ihu ja voodri vahel ei ole looduslikus materjalist pluusi.
Talviste rõivaste puhul meie kliimas veidi jahe suuremate külmakraadide puhul.

Puuvill (cotton)
Looduslik taimnekiud. Saadakse puuvillataime kuprast, looduslik värvus valge, kasvatatakse Kesk-Ameerikas, Hiinas, Indias, Pakistanis, Usbekistanis jm. ehk soojas päikeselises kliimas - Eestis puuvilla ei saa kasvatata.
Puuvillased kangad on: teksa, mitmed tööriide kangad, sits, batist, flanell, frotee, samet, jne. Puuvillast tehakse ka õmblusniiti ja käsitöölõnga.

Omadused: Puuvillast valmistatud riided on meeldivalt pehmed, nahasõbralikud, mugavad, vastupidavad, kergesti pestavad ning omavad suurepärast imamisvõimet. Puuvilla kvaliteet sõltub töötlemise kvaliteedist.

PVC
PVC plastikpinnaga riideid nagu vihmamantlid

Hooldus: pesta lahedalt täidetud masinas max 40° C
MITTE KASUTADA väänamistsüklit ega trummelkuivatust ja loputusvahendeid
PVC-st tooted tuleb hävitada nagu teisi ohtlikke mürgiseid materjale.

Siid (Silk)

Looduslik loomnekiud. Siid on luksuslikeim ja kalleim kiud, mida saadakse siidiliblikate rööviku poolt enda ümber kookoniks keritud peenest niidist, mis võib olla kuni 3000 meetrit pikk. Kookoneid aurutatakse ja leotatakse kuumas vees ning seejärel keritakse niit lahti.

On teada kahte tüüpi siidi:
peen mooruspuu siidiliblika röövikutelt saadav siid
looduslikes tingimustes elavate siidiliblikate röövikutelt saadav metsiksiid (veidi jämedam)

Siidist toodetakse kõrgkvaliteetseid rõivaid: naiste aluspesu, lipse ja rätte. Siidkangal saavutatakse eriliselt läikivad ja säravad värvid. Kasutatakse ka sisustuselementidena ja mööblitootmises.
Tavaliselt ei segata siidi muude kiududega, vaid mõnikord villa ja linasega, et parandada viimaste iseloomu.

Omadused: väga nahasõbralik ja nahal meeldivalt jahe; isoleerib nii külma kui ka kuuma; võib kuni kolmandiku enda raskusest niiskust imada, ilma et ta tunduks nahal märjana; luksuslikult läikiv ja tugev; oma hea elastsuse tõttu kortsub vähe (erandiks on hästi õhuke siidkangas); raske õmmelda tema libeduse ja venivuse tõttu; mehaanilisele koormusele (kulutamisele) ei pea vastu; ei talu ka kuuma temperatuuri ning pleegib intensiivse päikesevalguse käes.

100% Siidsalli leiate endale meie kaubavalikust SIIT

Viskoos (viscose, rayon)
Tehiskiud, tooraineks kasutatakse enamasti kase, kuuse, pöögi või eukalüptipuu tselluloosi.
Sobib hästi just suverõivasteks: pluuside, kleitide, seelikute valmistamiseks, samuti valmistatakse voodrikangaks. Sobib viskoosist voodrikangas just talverõivastele.
Hea veeimavuse tõttu kasutatakse viskoosi mähkmete ja hügieenisidemete valmistamiseks.
Sageli segatakse teiste kiududega, et parandada nende omadusi:
Villa + viskoos parandab villa vastupidavust, vähendab vanumise ohtu
Puuvill + viskoos puuvillal parema läike, erksam värv

Omadusted: väga sarnane puuvillale, imab vett endasse rohkem kui puuvill, kuivab aeglaselt, hea värvida, märjalt rebeneb kiirest, ei kannata keetmist, ei elektriseeru; on jahe, pehme, hea langevusega, kuid kortsub kergemini kui puuvill, ei hoia hästi vormi. Viskoos ei tekita allergiat.



TEKSTI ALLIKAS: https://boliree.weebly.com/materjalidest.html

BEVERLYHILLS

WW Passaaž II korrus, Aia 3, 10111 Tallinn

566 18 440 info@beverlyhills.ee

Beverly Hills Outlet

Hinnad nagu Ameerikas, kuid seda Tallinna kesklinnas.

Eesti kaubanduskeskused on kõik justkui ühe vitsaga löödud - sama kaup, samad (loe: kallid) hinnad. Tule astu läbi aga WW Passaaži I korruse Beverly Hills poest ja avasta disainerite moekaupu, mida saadavad ainult USA-pärased outlet-soodustused.